2014. júl 09.

Az időgép készítése

írta: Unfanatic
Az időgép készítése

unnamed.png

Csak egy gondolatmenetet osztanék meg veletek.

Az időgép készítése: 

- Vegyünk egy 320x240 pixeles vásznat. Ugye ez nem egy nagy felbontás, de a képeken már jól kivehető, hogy mi van rajta 

- Csak fekete és fehér színeket használjunk! 

- Vegyük elő generátorunkat, mellyel a művelet számítási és mentési részét végezzük majd 

- Most indítsuk el a generálást, tehát villogtassuk a pixeleket, úgy, hogy ne legyen két egyforma kép (ha számításaim nem csalnak éppen 2 a 76800.-on kép fog keletkezni)

Amikor kész vagyunk, böngésszünk a képek között, és rájövünk, hogy ez az összes kép amit valaha, időtől függetlenül elkészíthetnek a világon. Megjegyezni érdemes, hogy ha nagyobb felbontással csináljuk meg, akkor ugye még több kép keletkezik. Ez egy pici kavart okozhat a rendszerben, de egy példával bemutatnám, hogy ez az összevisszaság, hogyan keverhető simára.

Az egyik 320x240-es képen egy noteszlapot láthatunk, melyen az írás nem kivehető. Ugyanennek a képnek rengeteg 1280x960-as verziója létezik, melyeken a noteszlapon jól kivehető különböző rajzok és írások láthatóak. Tehát a 320 pixel széles képpel legeneráltuk ezeket a képet is, csak mivel összetömörítettük, és nagyon hasonlóak lettek (pixelre megegyeznek) ezért egyszerűsítve ugyanannak tekintettük őket.

Ha elég időnk van és mindegyik képet láttuk, akkor a világban már nagy meglepetés nem érhet minket. De számítsunk rá, hogy nem fogunk a lista végére érni!

I’m out.

PS: Nem olvastam utána, így nem tudom, hogy valaki más gondolkodott-e már ezen, illetve készített-e már valami feljegyzést ilyen témában. 

Szólj hozzá